Design by: LucidWebs.nl ©2002-3

WANDELEN

Hier vind je verslagen van de volgende LAW's:

law.gif 14x10 Gelrepad

law.gif 14x10 Pieterpad

law.gif 14x10 Wad- en Wierdenpad


En verder ook nog:

Wadlopen

Foto's

Links

Jeroens site

Het weer dit weekend belooft een goede testcase te worden voor onze tocht naar de Pyreneeen deze zomer (overdag vrij warm en 's nachts mogelijk rond het vriespunt), dus besluiten we een tweedaagse tocht te gaan maken. We laden tent, slaapzakken, matjes, brander, etc. in onze rugzakken en vertrekken richting Schoonloo. Jeroens ouders zijn zo lief om ons hier naartoe te brengen en lopen ook nog een stukje mee. Na een tijdje scheiden onze wegen en gaan we met zijn tweeŽn verder. De route gaat grotendeels door het bos, waarbij we langs De Tweelingen (heideveld) en Ellerts Veld komen. Ter hoogte van Schoonoord steken we het Oranjekanaal over en vervolgen onze weg door het bos richting Sleen.

Hierbij komen we door de boswachterij Sleenerzand, waarin het hunebed De Papeloze Kerk ligt. Dit gaan we uiteraard even bezichtigen. Dit hunebed heeft een soort toegangspoortje en als je je klein maakt kun je ook onder de dekstenen doorlopen, wel apart. Uiteraard kun je er ook op klimmen, wat we dan ook gedaan hebben. Vanaf hier is het nog ongeveer een uur tot Noord-Sleen waar we zullen kamperen. Onderweg komen we langs de Galgenberg, een piepklein heuveltje waar we finaal langsheen gelopen zouden zijn als het niet in het boekje had gestaan. Weliswaar een naar idee dat hier vroeger mensen opgehangen werden, maar niet echt een indrukwekkende bezienswaardigheid.

Op de camping in Noord-Sleen treffen we zowaar nog twee mensen die het ondanks de nachtvorst aandurven te gaan kamperen, maar zij zitten in een caravan. Toch niet helemaal vergelijkbaar. Wij zetten gauw ons tentje op en gaan koken. De zon verdwijnt echter al snel en dan wordt het toch behoorlijk koud. We hebben de hele dag in een t-shirt kunnen lopen, maar nu is het klappertanden. We besluiten een warme douche te nemen en dan maar in bed te kruipen. Al met al liggen we er al om kwart voor acht in!

Het blijkt 's nachts erg koud te zijn, waardoor we allebei slecht slapen. 's Morgens vragen we ons af waarom het maar niet licht wordt, maar bij het openritsen van de tent blijkt het gewoon rotweer te zijn vandaag. Eerst ontdooien onder de douche (briljante uitvinding) en vervolgens ontbijten en inpakken.

Vol goede moed (maar ik wel met zere voeten) gaan we op pad. Sleen is een aardig plaatsje, maar het leukste eraan zijn de puddingbroodjes bij de bakker! Na een halfuur wordt het ons duidelijk dat dit een dag van afzien wordt: alleen maar asfaltwegen met auto's die je voorbij scheuren. En dat de hele dag lang... In Holsloot vinden we een relatief mooi en rustig plekje langs het water, waar we even stoppen om te lunchen. De aanhoudend naar ons blaffende rottweilers aan de overkant negeren we maar... Als uitsmijter mogen we even laten ook de snelweg nog oversteken, het lawaai ervan is nog zeker een halfuur te horen.

We krijgen steeds meer de pest in en mijn voeten gaan steeds zeerder doen (logisch: 5 blaren blijkt later). In Dalerveen besluiten we dat we troostvoer in de vorm van appeltaart danwel een tosti nodig hebben. Na een halfuurtje uitblazen in de bijzonder ongezellige en uitgestorven dorpskroeg begint zowaar de zon door te breken. Als we weer op pad gaan ziet het deprimerende landschap er gelukkig iets beter uit.

We bijten nog een tijdje door en om vijf uur arriveren we eindelijk in Coevorden. Het centrum van Coevorden met zijn plantsoen is het mooiste stuk van de hele etappe, maar ik kan er niet veel waardering meer voor opbrengen. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op de trein en na een reis van twee uur komen we gelukkig weer aan in Groningen.

Een wisselend weekend dus: de eerste dag was prachtig, zowel qua weer als qua route, de tweede dag was waardeloos, met een etappe die ze wat mij betreft direct kunnen schrappen.

De Tweelingen De Tweelingen Ellertsveld brug over Oranjekanaal
bij Schoonoord vennetje Papeloze kerk Papeloze kerk
Papeloze kerk Papeloze kerk hoe moest dit nou? de keuken
kamperen le chef puddingbroodjes!! eindelijk wat gras
alweer asfalt... "mooi" Drenthe Coevorden Coevorden
Klik op de foto's om ze op groter formaat te zien.