Design by: LucidWebs.nl ©2002-3

WANDELEN

Hier vind je verslagen van de volgende LAW's:

law.gif 14x10 Gelrepad

law.gif 14x10 Pieterpad

law.gif 14x10 Wad- en Wierdenpad


En verder ook nog:

Wadlopen

Foto's

Links

Jeroens site

Volgens onze vrienden bij het KNMI blijft het droog vandaag, dus stappen we in de trein naar Assen en gaan vervolgens met de bus naar Rolde. Bij de kerk stappen we uit, precies waar we gebleven waren. Vorige keer hadden we ook hier de hunebedden gemist, dus daar beginnen we mee. Een ervan is zelfs nog helemaal intact.

Vanaf hier pakken we het officiele pad weer op, over de voormalige spoorlijn Assen - Stadskanaal. Er ligt geen spoor meer, maar met een beetje fantasie kun je je voorstellen dat je in de trein zit. Dit is weer eens iets anders dan al die saaie fietspaden van de vorige etappe! Gisteren heeft het enorm geregend, dus het pad is erg nat, al hebben we daar op het zand weinig last van. Dat zal vandaag nog wel anders worden. Ook waait het behoorlijk hard, maar dat mag de de pret niet drukken. Bovendien hebben we voorlopig wind mee.

Bij Anderen verlaten we het 'spoor' om eerst een stukje de verkeersweg te volgen en daarna (hoe kan het ook anders) een zandweg-met-fietspad op te gaan. Gelukkig is dit een van de mooiere exemplaren en bevinden we ons al gauw in de boswachterij Gieten. Ruim een kilometer verder begint het Lange Veen. We herkennen het duidelijk van het plaatje in het boek, het is er even nat!

Na een tijdje komen we weer in het bos en nog even later betreden we het landgoed Meindersveen. Hier zijn een aantal plassen waar we omheen lopen via kleine slootjes die officieel doorgaan voor het wandelpad... Maar goed, het is er wel erg mooi. Vlak voor we het landgoed verlaten komen we over een stukje hei met schapen. De door het boekje voorgestelde 'grote grazers' hebben we nergens kunnen vinden, dus dopen we deze 'kleine grazers'. 'Kleine en hele kleine grazers' moet het eigenlijk zijn, want er zijn ook lammetjes. Een moeder-dochterpaar poseert uitgebreid voor onze foto en lijken wat teleurgesteld dat we weer weggaan. Als we omkijken staan ze ons nog na te kijken. De rammen van de kudde zien er indrukwekkend uit met hun enorme horens, maar in verband met laatstgenoemde onderdelen laten we foto's van hen maar zitten.

Het laatste stuk van het pad voert eerst weer via een verhard fietspad en een asfaltweg, maar maakt dan nog even een omweggetje door een natuurreservaat dat luistert naar de fraaie naam 'SchoonloŽr Strubben'. Ook hier lijken de paadjes meer sloten. Met al dat zigzaggen om de diepste plassen heen hebben we vast wel een kilometer extra gelopen! Dan staan we opeens in Schoonloo.

De bus van Schoonloo naar Assen gaat op zondag maar een keer per twee uur en we zijn veel te vroeg, dus besluiten we onszelf te trakteren op koffie/thee met gerei (lees: warm appelgebak met ijs en slagroom, mjammie). Daarna stappen we in de bus naar Assen, alwaar we zo door kunnen lopen de trein naar Groningen in. Ook al kwam de door het KNMI voorspelde zon niet echt te voorschijn, dit was een erg mooie etappe!

kerk van Rolde hunebed hunebed hunebed (artistiek)
voormalige spoorlijn nu erg nat Boswachterij Gieten toch geen regen, he?
omgevallen bomen het Lange Veen Meindersveen Meindersveen
bijna fluorescerend mos poseren voor de foto kleine grazers SchoonloŽr Strubben
Klik op de foto's om ze op groter formaat te zien.