Design by: LucidWebs.nl 2002-3

WANDELEN

Hier vind je verslagen van de volgende LAW's:

law.gif 14x10 Gelrepad

law.gif 14x10 Pieterpad

law.gif 14x10 Wad- en Wierdenpad


En verder ook nog:

Wadlopen

Foto's

Links

Jeroens site

Alweer een weekend met mooi weer, dus pakken we onze rugzakken weer in en stappen op de trein naar Coevorden. Onderweg doet zich de bizarre situatie voor dat de trein eerst langs station Ommen komt, waar we over twee dagen pas aan zullen komen! Ook Hardenberg komt voorbij en dan zijn we Coevorden. We verlaten Coevorden via de villawijk. We houden allebei van mooie huizen kijken, dus we kunnen onze lol op hier. Coevorden gaat over in Klooster, waar nog meer prachtige optrekjes liggen.

Eenmaal buiten de bebouwde kom zien we dat het landschap hier anders is dan in Drenthe (we zijn inmiddels in Overijssel), het doet allemaal veel vriendelijker, lieflijker aan. Het voelt een beetje als teruggaan in de tijd. We hebben er redelijk de pas in, want ongeveer een uur later steken we eerst het Afwateringskanaal over en vervolgens bij De Haandrik de Vecht en nog een kanaal. Even later zijn we in Gramsbergen.

Eerst poseren we voor het Pieterpadbord en vervolgens doen we ons tegoed aan een ijsje. We genieten nog even van dit mooie plaatsje en gaan dan weer verder richting Hardenberg. Halverwege komen we door het Engelandsche Bosch, het enige stukje bos van vandaag. We volgen de Vecht al vanaf De Haandrik, maar vanaf hier lopen we er wat dichter langs. Het laatste stukje net voor Hardenberg gaat over de Vechtdijk en dan lopen we Hardenberg binnen.

We hebben honger en besluiten hier vast te eten, zodat we op de camping niet meer hoeven te koken. Het wordt een zeer verantwoorde maaltijd bij de plaatselijke snackbar ;-). Helaas zijn er bij Hardenberg geen campings, althans niet die zo vroeg in het seizoen al geopend zijn, dus lopen we door tot Rheeze, waar we om half acht aankomen.

We zijn blij met de zomertijd, want nu kunnen we de tent nog bij daglicht opzetten en hoeven we ook niet zo belachelijk vroeg te gaan slapen. Toch wordt het al snel koud en kruipen we maar in de slaapzak. Het wordt weer een erg koude nacht, maar deze keer zijn we gewapend met thermo-ondergoed en is het een stuk beter uit te houden. Toch is het rond het vriespunt, de handdoek die buiten hing is 's morgens gedeeltelijk bevroren!

De volgende ochtend is het aanvankelijk nog koud, maar als we ontbeten en ingepakt hebben wordt het al iets warmer, en een uur na vertrek lopen we alweer in een t-shirt. Rheeze blijkt bij daglicht een prachtig plaatsje te zijn, met rietgedekte huizen en een heel schattig brinkje.

Even buiten Rheeze begint het bos waar we eigenlijk tot aan Ommen in blijven. Onderweg komen we de plek tegen waar de foto op de voorkant van het Pieterpadboekje is genomen, dus die moet uiteraard op de foto. Bij Junne steken we de Vecht weer over, die hier erg mooi is door de stroming van de stuwdam. Hierna gaat de route weer door het bos. In het boekje hebben we gelezen over stuifzanden zoals de Sahara, dus nemen we een kijkje bij een vlak langs de route gelegen, maar naamloze vlakte, aangezien de Sahara vanaf het pad niet te zien zal zijn. Even later staat we onbedoeld toch bij de Sahara, we blijken de markering van LAW2 gevolgd te hebben. Rechtsomkeerd dus maar, het Pieterpad weer op.

Het is nog drie kwartier lopen tot Ommen, maar vanwege zere voeten (weer blaren, wat mankeert me toch?) moet er onderweg toch nog even gepauzeerd worden. We snijden een stukje af om eerder bij het station te zijn. Vandaag is de aansluiting iets minder goed dan vorige keer, maar wat maakt het uit: in de trein en op het station kun je zitten! Ruim twee uur later zijn we weer in Groningen, moe maar voldaan van twee prachtige etappe's.

De Haandrik De Haandrik Pieterpadbord ijsjes!!
Gramsbergen voorjaar! Aneresch Aneresch
Engelandsche Bosch de Vecht bij Rheeze de keuken
kamperen de voorpagina bekend plaatje wederom de Vecht
vistrap bij Junne naamloze zandvlakte de Sahara
Klik op de foto's om ze op groter formaat te zien.