Design by: LucidWebs.nl ©2002-3

WANDELEN

Hier vind je verslagen van de volgende LAW's:

law.gif 14x10 Gelrepad

law.gif 14x10 Pieterpad

law.gif 14x10 Wad- en Wierdenpad


En verder ook nog:

Wadlopen

Foto's

Links

Jeroens site

(Verslag: Jeroen)

Op deze zonnige en warme vierde mei stappen we voor ons doen erg vroeg, om 10:18, in de trein, die ons via Zwolle en Deventer naar Holten brengt. Vandaag staan de etappes Holten-Laren en Laren-Vorden, in totaal goed voor 29 km, op het programma. In Holten begeef je je zodra je uit de trein stapt direct weer op het Pieterpad, de route loopt daar namelijk over het spoor en langs het station. Op het perron maken we een praatje met twee wandelaars die het erg 'stoer' vinden dat we op één dag maar liefst twee etappes lopen. Wij zijn al lang blij dat we geen kampeerspullen mee hebben, met 10 kilo minder bagage per persoon is 29 kilometer volgens ons goed te doen. Dit is zodoende een mooie gelegenheid om mijn nieuwe dagrugzak (eigenlijk een tourpack), de Wildebeast Gwayi 30 liter, uit te testen.

We laten Holten achter ons, en het eerste dat opvalt is dat aan het glooiend terrein van de Sallandse heuvelrug nu heel snel een einde komt. Het landschap bestaat hier uit een mix van akkers en weide met af en toe een klein stukje loofbos. Na het passeren van de A1, helaas een noodzakelijk kwaad, stuiten we op de Schipbeek waar we een lunchpauze inlassen en genieten van het geluid van het kabbelende water uit de stuw en een aantal meerkoeten die druk bezig zijn met het bouwen van hun nesten.

Het Pieterpad loopt ongeveer een kilometer langs de oever van de Schipbeek, die hier door imposante beuken vergezeld wordt, om daarna zuidwaarts af te buigen richting het buurtschap Drost. Daar aangekomen weet ik met grote moeite de door de boer vakkundig uitgestalde snoepwaar te negeren. We blijken inmiddels in Gelderland te zijn, dat schiet al flink op! Nu volgt een lange rechte laan die even verder overgaat in een asfaltweggetje. Gelukkig staat alles hier prachtig in bloei en kwaken de kikkers in de sloten ons vrolijk toe, dus valt het allemaal reuze mee met deze volgens de gids 'onaanzienlijke' landbouwweg.

We lopen nu over het Landgoed Verwolde; eerst langs een vrij saaie laan, maar al snel gaat het bos over in wat meer afwisselend open terrein waar 'allerhande natuur' het zo te zien flink naar haar zin heeft. Na een korte pauze in één van de vele in volle bloei staande grasweiden komen we langs Huis Verwolde en besluiten we even van het Pieterpad af te wijken om de Dikke Boom te bezichtigen. Deze dikste eik van Nederland, met een stamomvang van rond de 8 meter, staat er een beetje uitgeleefd bij; hoogstwaarschijnlijk heeft de gigant zijn beste tijd wel gehad of is hij de drommen toeristen met fotocamera's intussen flink zat ;)

Via een slingerend bospaadje verlaten we Landgoed Verwolde. Even verderop houdt het bos abrupt op en lopen we op een smal pad langs de akkers en later langs mooie buitenverblijven richting Laren. In Laren rusten we op het terras van de 'Pieterpad pleisterplaats' hotel Stegeman uit. Aangesterkt door een tosti hawaii en een stokbroodje gezond, welke overigens aanraders zijn, verzamelen we moed voor de etappe naar Vorden.

De foto's komen binnenkort.