Design by: LucidWebs.nl ©2002-3

WANDELEN

Hier vind je verslagen van de volgende LAW's:

law.gif 14x10 Gelrepad

law.gif 14x10 Pieterpad

law.gif 14x10 Wad- en Wierdenpad


En verder ook nog:

Wadlopen

Foto's

Links

Jeroens site

(Verslag: Jeroen)

Startpunt van vandaag is natuurkampeerterrein 'Twilhaar' ten westen van Nijverdal. Gister hebben we de eerste drie kilometer van deze etappe al gelopen, vandaag kunnen we het met nog 12 kilometer voor de boeg dus rustig aan doen. 'Twilhaar' is overigens een geweldig kampeerterrein: het is er rustig, het is prachtig gelegen in het bos tussen de krentenboompjes en het heeft een heerlijke hete douche!

Bij paddestoel 20138 komen we weer op het Pieterpad, dat hier door het Nijverdalse Spoorbosch loopt. Staatsbosbeheer is op deze plek flink bezig met de aanplant van nieuw bos, een goede zaak! Een bochtig pad brengt ons langzaam maar zeker naar de top van de Noetselerberg, waar het uitzicht wederom prachtig is. Tijdens de afdaling blijkt de markering op vele plaatsen afwezig en de routebeschrijving onduidelijk, zodat we beginnen te twijfelen of we soms niet het verkeerde pad zijn ingeslagen. Na een eind teruglopen komen we twee wandelaars tegen die van mening zijn dat we wèl op de goede weg zitten; dit blijkt even later gelukkig ook het geval te zijn.

Na dit avontuur loopt het Pieterpad langs het voormalige Sikkelbosch (nu Noetselerveld) en de Haarlerberg, een stuk met vrij weinig afwisseling. De aanloop naar de Holterberg begint op 'Landgoed de Noetselenberg'. Aangesterkt door krachtvoer in de vorm van roggebrood met kaas, een Mars® en wat mueslirepen wagen we de beklimming. Inmiddels ziet de lucht er vrij dreigend uit, hierdoor valt het uitzicht vanaf de Holterberg wat tegen. Hopelijk blijft het nog een uurtje droog!

We beginnen aan de laatste afdaling van deze etappe. Een lang recht, maar overigens verre van saai stuk over de oude Hellendoornse Weg leidt ons naar het eindpunt Holten. Onderweg maken we bij café 'In den Zwarte Ruiter' een tussenstop voor respectievelijk bier (Amstel?! waarom geen Grolsch hier in Overijssel?) met kroketten en thee met appelgebak. Even later komen de twee wandelaars die we op de Noetselerberg tegenkwamen ook binnen, de hoogste tijd om ervaringen uit te wisselen dus. Onze conclusie: een zeer geslaagde etappe, ondanks het iets tegenvallende (maar voor wandelen eigenlijk perfecte) weer.

kamperen... ...midden in het bos spacy plaatje rare boom
alweer heide Noetselerveld schuilhut op de Holterberg
Klik op de foto's om ze op groter formaat te zien.