Design by: LucidWebs.nl ©2002-3

WANDELEN

Hier vind je verslagen van de volgende LAW's:

law.gif 14x10 Gelrepad

law.gif 14x10 Pieterpad

law.gif 14x10 Wad- en Wierdenpad


En verder ook nog:

Wadlopen

Foto's

Links

Jeroens site

(Verslag: Jeroen)

Het paasweekend leek ons uitermate geschikt voor een Pieterpad-driedaagse, zo zouden we een flink stuk opschieten. Helaas lieten we ons afschrikken door de weersverwachting: men had koud, stormachtig weer voorspeld. Het blijkt echter prachtig (wandel)weer te zijn die zaterdag! We besluiten de weermannen en -vrouwen voortaan te negeren en alsnog onze spullen bij elkaar te pakken. Zo gaan we, na op eerste Paasdag een tussenstop in Emst, waar Mariėtte's vader en halfbroertje kamperen, gemaakt te hebben uiteindelijk pas op tweede Paasdag op pad.

Na de overnachting op camping De Koeksebelt bij Ommen beginnen we tegen 12 uur aan de tiende etappe. Eerst lopen we langs de vrij drukke verkeersweg N347, gelukkig buigt het pad daarna vrij snel af en kom je in een vriendelijker omgeving. Het begint inmiddels flink warm te worden, ik kan mijn pas aangeschafte Platypus-drinksysteem derhalve flink uittesten. Na een tijdje over de Bergweg gelopen te hebben komen we door het softijsparadijs Nieuwebrug, gelegen aan de 'Beneden Regge'. Een eindje verderop besluiten we voordat we aan de 'beklimming' van de Archemerberg beginnen eerst wat energierijk roggebrood met kaas naar binnen te werken.

Dan is het eindelijk zover: we bestijgen de Archemerberg! Een jaar of 15 geleden ben ik hier voor het laatst geweest, toen nog met mijn ouders. Een 'berg' van 75 meter hoog mag dan een lachertje zijn, in Nederland is zoiets best imposant. Op de uitkijkpost hebben we, mede dankzij de heldere hemel, een prachtig uitzicht op de Sallandse heuvelrug. We zetten onze tocht hierna voort langs de Lemelerberg, helaas mogen we deze niet 'toppen' zonder van te pad af te wijken. Inmiddels is het de hoogste tijd voor een versnapering, gelukkig is het nog maar een kilometer of twee tot Lemele.

Lemele blijkt een suf, door bier tankende motorrijders overwoekerd dorp te zijn. In de plaatselijke kroeg 'de Driesprong', gelegen aan een viersprong overigens, kiezen we uit het karige assortiment ijsjes de 'Ola Raket' en maken we dat we wegkomen. Het pad loopt nu een kilometer of vijf door een vrij vlak en kaal terrein. Vlak en kaal wil overigens niet zeggen 'niet mooi', de in volle bloei staande krentenboompjes zorgen hier voor een heel aparte sfeer. Het enige nadeel is de hitte: we schatten dat het inmiddels ruim 25 graden is, da's best even wennen zo vroeg in het voorjaar!

Het laatste deel van deze etappe gaat door het bos richting Hellendoorn. We verwelkomen de schaduw en koelere boslucht en lopen, toch wel enigszins vermoeid door de slopende hitte van het afgelopen uur, achtereenvolgens langs de Hellendoornsche Berg, door het Avonturenpark Hellendoorn en langs Hellendoorn zelf. Op het terras van hotel 'De Uitkijk' genieten we allebei van de Uitsmijter 'De Uitkijk' en rusten we wat voor we aan de laatse drie kilometer naar onze overnachtingsplaats, natuurkampeerterrein 'Twilhaar', beginnen.

kamperen bij Ommen rare schapen klimmen
halverwege boven uitzicht... ... vanaf Lemelerberg
krentenboompjes in bloei poseren rare straatnamen op weg naar Hellendoorn
Klik op de foto's om ze op groter formaat te zien.